Zo speel je onze quizzen

Organiseer je een quiz voor een gezellige avond of uitje met vrienden, familie of collega’s? We leggen je graag uit hoe eenvoudig je dit doet met onze Kahoot quizzen.

1. De quiz openen

Na het kopen van een quiz ontvang je van ons een persoonlijke link naar de quiz en de instructies. Zodra je de link opent verschijnt het openingscherm van de quiz in Kahoot. Vervolgens deel je de quiz op groot scherm indien mogelijk, dan kan elke speler de quiz goed zien. Afhankelijk van wat je ter beschikking hebt toon je de quiz op een TV, beamer of laptop. Ook via Zoom, Teams of Google Meet kun je de quiz spelen door je scherm in de meeting te delen.

2. Spelers laten inloggen

Zodra je de quiz gedeeld hebt op het scherm, is het tijd om de spelers in te laten loggen op de quiz. Inloggen op de quiz gaat het eenvoudigste via een telefoon, maar zou ook op een tablet of laptop kunnen. Alle spelers gaan naar Kahoot.it en vullen hier de unieke Game Pin in die op het scherm staat. Daar vullen zij hun naam of andere grappige nickname in en zal de naam van de speler op het scherm verschijnen. Als iedereen is ingelogd, dan klik je rechts in beeld op ‘Start’ om de quiz te starten.

3. Quizvragen beantwoorden

Eerst verschijnt een vraag in beeld, daarna ook de antwoorden. De antwoordmogelijkheden hebben een kleur. De spelers geven op hun telefoon, tablet of laptop antwoord op de vraag door op de kleur te drukken waarvan zij denken dat het het juiste antwoord is. De quiz bestaat uit verschillende vraagsoorten zoals meerkeuzevragen, waar of niet waar vragen, open vragen en meer. De ene keer moet een speler bijvoorbeeld het antwoord typen, de andere keer de antwoorden verschuiven of een schuifregelaar swipen.

4. De puntentelling

Voor elk goed antwoord kunnen spelers maximaal 1000 punten scoren. Hoe sneller een speler antwoord, des te meer punten je ontvangt. Het is dus belangrijk niet alleen het juiste antwoord te geven, maar dit ook zo snel als mogelijk te doen. De spelers zien na elke vraag op hun eigen telefoon hoeveel punten ze hebben gescoord. Dit gaat volledig automatisch. Na elke vraag zie je de top 5 spelers, aan het einde het podium met de top 3 spelers. 

Reviews

Een quiz in Kahoot is echt top. Door de verschillende vraagsoorten is het heel afwisselend wat het super leuk maakt!
Fatih (31)
Quizfactory speler
4.2/5
Duidelijke instructies meegeleverd in de mail. Kahoot zelf werkt heel intuitief, super fijn.
Ciska (41)
Quizfactory speler
4.5/5
De quizzen zitten echt goed in elkaar en zijn heel eenvoudig te spelen en streamen naar een groot scherm.
Joris (30)
Quizfactory speler
4.3/5